Lobke raad aan

Een greep uit wat ons inspireert

Boek van Ton van der Kroon

De terugkeer van de koning

Een prachtig antwoord op de crisis waar de mannelijke identiteit zich in bevindt. Van der Kroon duikt in Noord-Europese mythologie en verhalen om mannelijke kracht en kwetsbaarheid weer met elkaar te verbinden.

Maandelijkse oefeningen van Juno Burger

The invitation

Hoe om te gaan met je ‘favoriete probleem’? Juno Burger leert je dat je je niet hoeft te verzetten tegen agressie, onzekerheid of andere donkerte. Je kunt het allemaal toelaten in je compassievolle hart. Elke maand begeleidt hij een week lang oefeningen via een facebookgroep. Gratis!

Boek van Sri Sri Ravi Shankar

Stilte vieren

De bekende Indiase goeroe en oprichter van de wereldwijd opererende Art of Living Foundation verspreidde jarenlang elke dag wijze lessen per mail onder zijn volgers. Dit boek is een selectie. De wijsheden reiken van oplossingen voor alledaagse problemen tot diepe inzichten over het leven.

Oprichtster Rising Woman

Sheleana Aiyana

Sheleana Aiyana had een ingewikkelde jeugd in pleeggezinnen. Op een bepaald punt besloot ze de vicieuze cirkel te doorbreken en, door aan zichzelf te gaan werken, haar eigen verhaal te herschrijven. Nu is ze een krachtige inspirator voor vrouwen die haar kennis deelt via boeken en social media.

Film van Nicolas Philibert

Etre et avoir

Hoe simpel, ontroerend en puur schoonheid kan zijn bewijst deze film over basisschooldocent Georges Lopez uit de Auvergne, Frankrijk. In het laatste lesjaar voor zijn pensioen begeleidt hij zijn leerlingen van 4 tot 12 jaar oud bij hun eerste stappen naar een autonoom bestaan.

Film van Eckhart Tolle

Milton’s secret

In deze film gebaseerd op de lessen van Eckhart Tolle komt de opa van Milton op bezoek. Howard is ‘anders’. Gaandeweg komt Milton erachter dat zijn opa wijsheden hem kunnen helpen zich te bevrijden van zijn angsten en overtuigingen.

Audioboek van Dick de Ruiter

Zelfwaardering voor kinderen

In dit verhaal neemt Dick de Ruiter je kind mee naar een magische plek, bewoond door bijzondere dieren. Elk dier vertegenwoordigt een deel van je karakter. Door de vriendschap die er ontstaat met de dieren, leert je kind zichzelf te omarmen. Erg fijn voor het slapengaan, maar ook tijdens het spelen.

Film van Marielle Heller met Tom Hanks

A Beautiful Day in the Neigbourhood

Mr. Rogers maakte tientallen jaren lang kinderprogramma’s voor de Amerikaanse tv. Hij gaf elk kind het gevoel dat hij of zij er mocht zijn en leerde hun naar hun gevoelens niet weg te stoppen. In deze film wordt journalist Tom Junod erop uitgestuurd om Fred Rogers te interviewen.
a

Ut enim ad minim veniam, nostrud exercitation ullamco laboris ut aliquip commodo consequat.

Translate